Alle blogs

 • Het komt goed

  Het komt goed….  Dit kleine, simpele zinnetje is voor mij een groot hulpmiddel. Ik heb weleens de neiging om te verdrinken in piekergedachtes, angsten of gevoelens van paniek. Mijn hoofd draait overuren en..

  Lees meer

 • Het gedrag van je kind begrijpen

  Een voorbeeld uit de coachpraktijk Een paar weken geleden kwam er een meisje, ik noem haar nu even Saar, bij mij in de praktijk. In haar vriendinnen groepje zit een meisje waar ze het niet zo goed mee kan vinden. Het..

  Lees meer

 • Ik moet er even een nachtje over slapen

  Je bent aan het relaxen in het park, plotseling hoor je “PAS OP!”. Je kijkt om en ziet een bal op je af suizen. In een split second reik je naar de bal en kaats je hem de andere kant op. Poeh, dat..

  Lees meer

 • Heeft je kind last van buikpijn?

  “Ja mevrouw, een duidelijk voorbeeld van spanningshoofdpijn.” “Spanningshoofdpijn? Wat moet ik daar nou weer mee? Ik heb helemaal geen spanning!” Zo ging het gesprek tussen mijn huisarts en..

  Lees meer

 • Is mijn kind hooggevoelig?

  Gezellige of verstikkende drukte?  De zomer komt eraan, mensen trekken naar buiten en genieten met elkaar van het mooie weer. De parken in Amsterdam stromen vol met mensen en hun kleedjes.  Sommige mensen..

  Lees meer

 • Hoe gedrag onzekerheid maskeert

  Een stoere jongen van 14 wandelde mijn praktijk binnen. Hij was aan de late kant en deed hier ietwat nonchalant over.  Dat wordt wat, dacht ik bij mezelf… Zijn ouders hadden hem naar mij gestuurd,..

  Lees meer