Even voorstellen…

Mijn naam is Lammie Kranendonk. Ik vertel je graag meer over mijn missie…

“Een wereld vol kinderen die in zichzelf en in hun eigen pad geloven.”

Op de basisschool kreeg ik de opdracht om een gedicht te maken. Leuk! Vol overgave begon ik met schrijven. Trots las ik mijn gedicht voor aan de juf. Ik keek op van mijn blaadje en zag mijn juf haar wenkbrauwen fronsen. “Dat rijmt toch helemaal niet”, zei ze. “Kom maar, ik pas het wel even voor je aan.” 

Met hangende schouders liep ik naar huis en gaf mijn mislukte gedicht aan mijn moeder. Zij zag de verbeteringen van de juf en vroeg mij wat ik had opgeschreven. “Niks”, zei ik. Mijn moeder drong aan om mijn originele gedicht voor te lezen. Na afloop gaf ze mij een zoen en drukte mij op het hart om altijd mijn eigen pad te blijven volgen. 

“Het volgen van je eigen pad geeft je energie, zelfvertrouwen en geluk. Wie anders dan jijzelf weet dat pad te vinden?”

In mijn jarenlange ervaring in het geven van bijles en coaching aan kinderen, heb ik gezien met welke problemen zij worstelen in onze huidige samenleving. Kinderen proberen te voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld, waardoor zij steeds verder afdwalen van hun eigen gevoel. Hun innerlijke kracht schreeuwt om hulp, dit uit zich in bepaald gedrag. Gedrag waarvan het kind, maar ook de omgeving, niet begrijpt waar het vandaan komt. 

Door nieuwsgierig te zijn naar kinderen, kunnen zij ons leren hoe het is om datgene te doen waar je écht gelukkig van wordt. Kinderen zijn in staat om terug te keren naar hun gevoel, als je ze de kans geeft. 

Ik gun kinderen de kracht om de hindernissen in hun leven zelf te overwinnen.