Alle blogs

 • Krachtige keuzes op basis van je intuïtie

  “Ik heb er gewoon geen goed gevoel bij.” Voor veel mensen is dit een frustrerende opmerking.  “Waarom dan niet? Leg eens uit!” Soms kan dat niet. Dan  voel  je gewoon dat..

  Lees meer

 • Welke opvoedstijl gebruik jij?

  Drama in de supermarkt Een jongetje van vier rent schreeuwend door de winkel. Hij pakt spullen uit de schappen, legt ze op een andere plek en kijkt zo nu en dan over zijn schouder. Je ziet hem haast denken: ..

  Lees meer

 • Help! Mijn kind voelt zich rot!

  “Ah joh, dat is toch helemaal niet zo erg.” “Waarom huil je nou? Dat is toch helemaal nergens voor nodig! Kom, we gaan wat leuks doen.” Elk gevoel mag er zijn Als ouder zie je jouw kind..

  Lees meer

 • 7 voorbeelden van een gezonde en gevarieerde lunchbox

  Wat zit er vandaag op mijn boterham? Oh, alweer kaas… Verrassing!  In de hectiek van de ochtend en het drukke gezinsleven, kan ik mij voorstellen dat het lastig is om een gevarieerde en gezonde..

  Lees meer

 • Heeft mijn kind bijles nodig?

  Hoe vaak heb jij de afgelopen twee jaar het woord ‘ leerachterstand ’ gehoord? Door de lockdowns hebben kinderen veel onderwijs gemist. We konden een poos niet meer om het woord leerachterstand heen. Om..

  Lees meer

 • Hoe herken je een kind in de (pre)puberteit?

  Voor de leesbaarheid van dit artikel noem ik kinderen ‘hij’. Hiermee bedoel ik zowel jongens als meisjes.  ‘Nee! Ik doe de tv niet uit, rot op!’ Pardon?! Sinds wanneer is jouw..

  Lees meer