Alle blogs

 • De rechten van het kind

  Je hebt vast weleens gehoord van het Verdrag van de Rechten van het Kind. Ieder kind heeft rechten. Denk bijvoorbeeld aan het recht op veiligheid, het recht op een dak boven zijn hoofd, op eten en privacy.  ..

  Lees meer

 • Wat zou jij een vriend(in) adviseren?

  “Nee! Ik heb de appeltaart laten aanbranden! Hoe kan ik nou zo stom zijn…”   Een klein foutje, maar toch baal ik van mezelf. Nu hebben we geen appeltaart en mijn broer is morgen jarig. Stom,..

  Lees meer

 • Positief grenzen stellen en deze communiceren met je kind

  Heeft je kind zijn kamer nou nog niet opgeruimd? En het huiswerk is ook nog niet af, je had toch gezegd dat alle taken af moesten voor het avondeten!   Soms voel je je net een politieagent en kan jij je kind wel..

  Lees meer

 • Help! Wat is 4 + 6??

  Vrijdag staat een rekentoets op de planning. Je kind heeft alle sommetjes vaak geoefend en is goed voorbereid. Je weet dat je kind het in zich heeft!   Dan is de dag van de toets aangebroken. De zenuwen stapelen..

  Lees meer

 • De mentale gezondheid van kinderen in gevaar door Corona

  Dit is maar één van de vele krantenkoppen van de laatste paar weken.   Alweer nieuwe maatregelen…  Veel mensen hebben te lijden onder de corona maatregelen. De besmettingen rijzen de pan..

  Lees meer

 • Peuterpuberteit

    Nee, niet doen! Dat mag niet. Hou daar nou eens mee op!   Het woordje nee is misschien wel het meest gebruikte woord in de wereld van ouders en opvoeding. En dat terwijl zoveel ouders het woord nee..

  Lees meer