Alle blogs

 • In 5 stappen je kind helpen om te gaan met frustratie

  BOEM! De deur slaat met een klap dicht.  “HET LUKT ME OOK NOOIT!”  Wat nu weer?? Je kijkt naar het hoopje lego op de vloer. Het leek zo goed te gaan. Je kind was lekker aan het spelen met..

  Lees meer

 • In 3 stappen omgaan met faalangst

  Ik kijk toe hoe een kind uit mijn praktijk voor de grote kast met spelletjes staat. Zoveel onbekende spellen om uit te kiezen! En de keuze wordt nog lastiger als blijkt dat alle spelletjes te moeilijk zijn. Maar is..

  Lees meer

 • Het gevoel achter gedrag

  Hoezo onredelijk? Ik ben helemaal niet onredelijk, jij luistert gewoon niet naar mij! Met een wild gebaar draai ik me weer om in bed.   Wat was hier aan de hand? Het was de laatste dag van de vakantie. Ik wilde..

  Lees meer

 • De baas over je eigen gevoel

  Het is de schuld van de pindakaas! Die stomme juf vandaag gaf mij een onvoldoende. Het is echt oneerlijk! Ze vindt iedereen aardig, behalve mij. Als ik het antwoord niet weet wordt ze boos, maar bij andere kinderen..

  Lees meer

 • Heb ik soms iets verkeerds gezegd?

  Sociale dieren Mensen zijn van nature sociale dieren. De kans op overleven was vroeger vele mate groter in een groep, dan als individu. We zijn daarom ook geprogrammeerd om ons te voegen in een groep. Sommige mensen..

  Lees meer

 • Het belang van zelfkennis

  Op mijn website benoem ik regelmatig de drie sleutels tot een stevige mentale weerbaarheid. Waarom zijn deze sleutels zo belangrijk? En hoe ontdekt een kind waar hij zijn eigen sleutels kan vinden?   De eerste..

  Lees meer